Usluge

Pranje tepiha

Proces pranja tepiha:

  • Preuzimanje
  • Merenje dimenzije (m2)
  • Tresenje i Usisavanje tepiha
  • Pranje tepiha (obostrano)
  • Ispiranje i ceđenje
  • Susenje u komori
  • Cetkanje i finalno usisavanje
  • Parfemisanje i pakovanje

1.

Preuzimanje

Po prijemu poziva, u dogovoru sa Vama zakazujemo termin za preuzimanje koji Vam najviše odgovara. Prilagođaavamo se Vama i Vasem rasporedu. 

Tepihe preuzimamo na dogovorenoj adresi u Novom Sadu i okolini.

2.

Merenje Dimenzija

Svaki tepih koji se unese u naš servis se prvo razmota i izvšsi se vizualni pregled pre početka pranja da bi se utvrdilo da li ima nekih fizičkih oštecenja na njemu. Zatim se mere dimenzije tepiha (širina x dužina) i zapisuju se kako bi se izračunala cena pranja istog.

3.

Trešenje i usisavanje tepiha

U svakom tepihu se vremenom skuplja prašina i prljavština koju je u kućnim uslovima gotovo nemoguće eliminisati. Iz tog razloga mašinsko trešenje i usisavanje je jedini način da se ukloni prašina, mrve i sva ostala nečistoca iz najdubljih slojeva tepiha. Ovo je ujedno i najbitniji deo u procesu pranja tepiha.

4.

Pranje tepiha (obostrano)

Prva stvar koja se u ovom procesu radi je da se tepih dobro natopi vodom, zatim se u zavisnosti od vrste i debljine tepiha koristi antialergijska i antibakterijska hemija najpoznatijih svetskih proizvoda kao i određene rotacione četke kako bi se tepih dobro oprao. Posebnu pažnju posvećujemo najzaprljanijim delovima na tepihu i njih vise tretiramo. 

5.

Ispiranje i ceđenje

Nakon ispiranja i ceđenja tepih se prebacuje u specijalnu komoru za sušenje tepiha. Pomoću mašine za izvlačenje vlage i sistema za izduvavanje hladnog vazduha tepisi su posle 24h suvi 100%. Sušenje u komori nam omogućava da vam tepihe i u zimskim uslovima vratimo suve bez bojaznosti stvaranja buđi i neprijatnih mirisa.

6.

Sušenje u komori

Nakon ispiranja i ceđenja tepih se prebacuje u specijalnu komoru za sušenje tepiha. Pomoću mašine za izvlačenje vlage i sistema za izduvavanje hladnog vazduha tepisi su posle 24h suvi 100%. Sušenje u komori nam omogućava da Vam tepihe i u zimskim uslovima vratimo suve bez bojaznosti stvaranje buđi i neprijatnih mirisa.

7.

Četkanje i finalno usisavanje

U ovoj fazi vrsi se detaljna kontrola kvaliteta od strane zaposlenog osoblja. Tepisi se nakon kontrole raščešljavaju posebnom četkom i ponovo usisavaju kako bi se uklonile i najsitnije dlačice ako su ostale.

8.

Parfemisanje i pakovanje

Profesionalnim parfemskim prozivodima koji se rastavaraju u čistom alkoholu, daćemo vašim tepisima posebno svež miris koji ce učiniti da Vaš dom miriše danima na sveže i čisto, a ujedno je i dezinfekcija zbog rastvora na bazi alkohola. Nakon parfemisanja tepisi se rolaju i spremni su za isporuku na Vašu adresu koju dan ranije najavimo.

9.

Suvo pranje tepiha

Profesionalnim parfemskim prozivodima koji se rastavaraju u čistom alkoholu, daćemo vašim tepisima posebno svež miris koji ce učiniti da Vaš dom miriše danima na sveže i čisto, a ujedno je i dezinfekcija zbog rastvora na bazi alkohola. Nakon parfemisanja tepisi se rolaju i spremni su za isporuku na Vašu adresu koju dan ranije najavimo.

Pranje nameštaja

Pranje nameštaja se vrši na licu mesta u unapred zakazano vreme u Vašem domu ili poslovnom prostoru. 

Imamo profesionalno i dobro obučeno osoblje sa dugogodisnjim iskustvom u ovoj oblasti, tako da mozemo garantovati maksimalan kvalitet za ovu vrstu dubinskog pranja. 

Profesionalnim mašinama i alatima uz pomoć vrhunske antialergijske i antibakterijske hemije poznatog Nemačkog proizvođaca “Karcher”, uklonićemo svu prljavštinu, znoj, bakterije i grinje koje su se nagomilale u Vašem nameštaju.

Pranje baby opreme

Suočeni smo sa činjenicom da nasleđujemo opremu za bebe(kolica, nosiljke, dušeke itd)

Naš savet je da nasleđene dečije stvari ili stvari koje su stajale odložene duži vremenski period, pre upotrebe dubinski operete i dezinfikujete.

Uklonićemo fleke, prašinu, bakterije i mikroorganizme koji se nalaze u kolicima, nosiljkama, kengurima, šetalicama, pokrentim krevetićima, autosedištima, ogradicama itd.
Posle detaljnog pranja vršimo dezinfekciju svakog dela opreme sa toplotnom parom.

Sve će izgledati kao novo, a sve to po povoljnim cenama. Vodimo računa o tome da Vaša deca budu uvek u čistom i zdravom okruženju.

Hemijsko Čišćenje

Hemijsko cišćenje je na prvi pogled slično pranju veša jer mašina podseća na mašinu za pranje, razlika je u tome što mašina za hemijsko čišćenje najčešće koristi rastvor perhloretilena, a ne vodu. 

Hemijskim čišćenjem se odlično održava vuna, svila i ostali osetljivi materijali, ali je i ujedno najefikasnije u skidanju tvrdokornih fleka od ulja, nafte, benzina, voska koje je nemoguće ukloniti vodenim pranjem. 

Hemijskim čišćenjem i perhloretilenom se postižu najbolji rezultati za savršeno čista odela, venčanice, sakoe, bluze, kapute, mantile, itd.

Vešeraj i pegleraj

Calimero nudi kvalitetnu uslugu pranja i peglanja stoljnjaka, stoličarki, salveta, medicinske uniforme (mantili komprese, suknje…), pokrivača, jorgana i posteljine kako fizičkim tako i pravnim licima (hoteli, restorani), ali i jakni, garderobe, veša, itd. 

Naš servis zapošljava obučeno i iskusno osoblje koje uz pomoć profesionalnih mašina obavlja usluge pranja i peglanja umesto Vas sa ciljem da vama uštedi vreme i oslobodi vas od suvišnih kućnih obaveza. 

Naravno, sve što se kod nas opere, pakuje se u folije kako bi se sačuvala svežina i čistoća tek opranih stvari.